Ken je dat, dat je even voor een wat grotere uitgave staat, maar eigenlijk nog niet voldoende budget hebt om deze grote uitgave te kunnen doen? Of zou je graag een poosje wat meer financiële ademruimte willen hebben? Dan is een doorlopend krediet misschien iets voor jou. Doorlopend krediet betekent dat je met de bank een kredietlimiet afspreekt, bijvoorbeeld 1000 euro. Je mag dan tot dit limietbedrag aan geld opnemen. Dit bedrag los je in maandelijkse termijnen af en je betaalt over dit bedrag een rentepercentage. Eenmaal afgeloste bedragen kun je ook weer opnemen.

Waarom zou je een doorlopend krediet aanvragen?

Er zijn een heleboel mensen die een doorlopend krediet afsluiten. Het heeft dan ook vele voordelen. Zo is het fijn om extra geld binnen handbereik te hebben wanneer je het even echt hard nodig hebt, maar dat je tegelijkertijd niet het hele bedrag hoeft op te nemen. Ook is het handig dat je alleen over het opgenomen bedrag rente hoeft te betalen en dat je afgeloste bedragen gewoon weer kunt opnemen. Maar let op, geld lenen kost geld. Je kunt te maken krijgen met een variabele rente, waardoor de kosten van de lening stijgen.

Welke factoren zijn bepalend bij het afsluiten van een lening?

Ben jij er al uit of je een doorlopend krediet wilt afsluiten? Als je een doorlopend krediet aanvraagt, dan wil de bank doorgaans een heleboel van je weten. Aan de hand van deze informatie kan de bank bepalen hoe hoog jouw doorlopend krediet mag zijn. Dit doen ze aan de hand van bijvoorbeeld jouw leendoel, je dienstverband en maandinkomen, je woonsituatie, maandlasten van eventuele andere leningen en alimentatie.

Doorlopend krediet aanvragen

Wil je daadwerkelijk overgaan tot het aanvragen van een doorlopend krediet, dan kun je dit op verschillende manieren doen. Bij veel banken kun je een doorlopend krediet online aanvragen door een formulier in te vullen. Geef je de voorkeur aan persoonlijk contact, dan kun je het meestal telefonisch met je bank regelen. Heeft de bank een kantoor, dan kun je ook daarnaartoe gaan om jouw doorlopend krediet aan te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *