Tien jaren geleden had men nog nooit gehoord van een financial coach. Gedurende, en wellicht ook dankzij de crisisjaren, is dit vak in zwang gekomen. Tenslotte zijn tijdens de crisis enorm veel Nederlanders in financiele zorgen terecht gekomen. De kredietcrisis heeft vele slachtoffers gemaakt. Nu is de economie zich de laatste jaren sterk gaan herstellen. De koopkracht is erop vooruit gegaan, de banenmarkt is weer op gang gekomen, en mensen durven weer te denken aan die luxe auto of vakantie.

Maar door de kredietcrisis is er tevens wereldwijd een verschuiving ontstaan. In Amerika kende men het fenomeen al, dat de armen steeds armer worden, en de rijken steeds rijker. Ook in Nederland zijn de verschillen tussen arm en rijk de afgelopen jaren steeds groter geworden, en de verwachting is dat deze trend zich nog verder zal doorzetten.

Bevindt u zichzelf in een positie waar u maar geen grip op uw financien kunt krigen, dan is het wellicht wijs om een financieel coach in de hand te nemen. Deze zal u helpen uw huishoudboekje op orde te krijgen.

Op onze partnerpagina vindt u de financieel coaches waar ik mee samenwerk. Tevens kunt u in mijn blog handige tips vinden, om zelf uw spaarpot bij te houden.