Lenen is tegenwoordig erg populair. Veel mensen sluiten steeds makkelijker een lening af voor het kopen van producten. Hierbij speelt gemak een erg grote rol, het gemak dat je meteen een duur product kan kopen zonder ervoor te sparen spreekt veel mensen aan. Toch is wel belangrijk om altijd in je achterhoofd te hebben dat lenen geld kost. In dit artikel zullen wij de verschillende soorten leningen met je bespreken en dieper ingaan op wat het precies inhoudt.

Hypotheek

De meest voorkomende lening is een hypotheek. Iedereen heeft er wel is van gehoord en zal ooit in zijn leven gebruik gaan maken van een hypotheek. Bij het kopen van een huis sluit je een hypotheek (lening) af met het huis als onderpand. Een voordeel hiervan is, dat de rente die je betaald voor de lening relatief laag is.

Minilening

Een minilening wordt niet door heel veel mensen gebruikt, toch kan het afsluiten van een minilening je soms flink uit de brand helpen. Je kunt bijvoorbeeld een minilening afsluiten als je een klein bedrag nodig hebt voor een korte periode. Geld dat je bijvoorbeeld nodig hebt voor een noodgeval of omdat je even niet heel ruim in het geld zit maar toch dringend een aantal nieuwe producten nodig hebt.

Persoonlijke lening

Bij een financiële lening gaat het vaak om grotere bedragen, maar is er geen sprake van een onderpand. Hierdoor loopt de bank een groter risico, het gevolg hiervan is dat de rente die betaalt moet worden hoger is dan bij een hypotheek. Een persoonlijke lening kan bijvoorbeeld worden afgesloten bij het organiseren van een evenement, een grote aankoop doen of als je even wat ruimer in je geld wilt zitten.

Vergelijken

Het is verstandig om voor het afsluiten van welke lening dan ook, goed alle opties te vergelijken. Dit kan je veel geld schelen. Dit kan heel gemakkelijk bij Geldbank.be. Hier kan je al jouw wensen invoeren en zie je direct wat de voordeligste aanbieder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *