Als je een nieuwe auto wil kopen, dan moet je allereerst je kenteken op jouw naam laten zetten. Dit noem je overschrijven. Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je overschrijving afgerond is, dan moet je een verzekering afsluiten.

Voor het afsluiten van een verzekering kan je tegenwoordig overal terecht. Allereerst ga je een WA-verzekering afsluiten. Een WA-verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade als jij daar volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Door goed de autoverzekering te vergelijken kan je hier geld mee besparen.

Wanneer je dit afgerond hebt, is het zaak dat je ervoor zorgt dat je auto in orde is. Dit doe je door je auto APK te laten keuren. Tijdens de APK worden er verschillende dingen gekeurd. Degene die de APK keurt, beoordeeld de auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Bij verkeersveiligheid wordt er gecontroleerd op: de remmen, banden, wielophanging, verlichting, schokdempers en carrosserie.

Bij milieu wordt er gekeken of de uitstoot van uitlaatgassen niet te veel is.

Bij de registratie wordt er gekeken naar: het voertuigbewijs, kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Als je auto een diesel is en na 1980 is gemaakt, dan wordt er ook gekeken hoeveel roet je auto uitstoot.

Nadat je auto APK gekeurd is ga je kijken hoeveel motorrijtuigenbelasting je moet betalen. Iedereen die een personenauto, bestelauto of een vrachtwagen rijdt moet dit betalen. Je ontvangt automatisch een rekening van de belastingdienst.

Als je een auto wil kopen komt er veel bij kijken. Zorg ervoor dat jij je goed verdiept en zeker weet wat je wilt. Vergelijk op verschillende websites waar je de goedkoopste verzekering kan vinden. Een Apk-keuring is ook erg belangrijk. Na deze keuring weet je ook zeker dat het veilig is om in je auto te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *