Droom jij van een carrière op de beurs? Wil jij beginnen met geld verdienen door beleggen? Dan zou jij zeker baat kunnen hebben bij het volgen van een goede cursus tot belegger. Wat leer je tijdens zo’n cursus en welke voordelen biedt het?

Belegger, waarom zou je dat willen worden?

Het beroep van belegger is een vrij beroep. Dat betekent dat je er niet per definitie een opleiding voor hoeft te volgen. Een cursus volstaat en zelfs zonder cursus – maar met gewoon veel ervaring – kun je ook een professionele belegger worden.

Mensen hebben verschillende reden om belegger te worden. De een wil er echt zijn brood mee verdienen en is in staat om de beurs goed te volgen en te analyseren. Deze belegger zal veel successen boeken en er veel geld mee verdienen. De ander doet het vanuit hobby, ontdekt dat het een zeer lucratieve bezigheid kan zijn en groeit erin door.

De reden om belegger te worden is vooral omdat je er geld mee kan verdienen. Met andere woorden: je kan van je huidige kapitaal meer maken.

Een cursus volgen

Een goede manier om jezelf te introduceren in de beleggerswereld is door het volgen van een cursus. Dat kan online, maar ook klassikaal. Het is een beetje afhankelijk van wat je wil. Een online cursus biedt het voordeel dat je het niet op afspraak hoeft te doen, zelf kan bepalen wanneer je je ertoe aanzet en geeft je de kans om je er goed in te verdiepen. Een klassikale cursus brengt je in contact met een docent (en dus een bak ervaring, als het goed is) en andere beleggers in spé. Je begint zo een netwerk te krijgen. Ook is een vaste opleiding en lesdag een stok achter de deur en kun je een cursus minder snel links laten liggen.

Wat leer je tijdens een cursus beleggen?

Je kan er vanuit gaan dat je veel opsteekt van een cursus. Natuurlijk krijg je een inleiding in wat het beleggen nu precies inhoudt, waarom beleggen voordelig kan zijn en hoe jij de beurs het beste kan betreden. Maar je krijgt natuurlijk ook vreselijk veel achtergrondinformatie. Bijvoorbeeld over verschillende vormen van beleggen, de mogelijkheden van een fonds en het beleggen in valuta.

Ook het vakjargon zal met je besproken worden, zodat jij precies weet wat “candlesticks” zijn, en wat “sluiten” of “openen” betekent.

Voordelen van een cursus

Met een cursus kom je goed beslagen ten ijs. Anders dan wanneer je uit eigen ervaring moet putten, weet je zeker dat je met een cursus niets mis. Althans, je mag er vanuit gaan dat een cursus zo compleet mogelijk is. Wanneer je over een bepaald thema meer wil weten, kun je altijd nog een verdieping doen door een alternatieve cursus te volgen of je heil te zoeken op het internet.

Een cursus bereidt je goed voor op het beleggen zelf, maar geeft je ook allerlei inzichten die je anders pas na jaren ervaring zou hebben. Zo weet je zeker waar je aan begint, oefen je alvast een beetje en krijg je het gevoel dat je als belegger heel hard nodig hebt, ook al een beetje in de vingers. Dat zal op den duur heel veel problemen schelen en maakt dat je als belegger een goede basis hebt.

Slot

Wil jij beleggen? Dan kun je baat hebben bij een cursus. Deze bereidt je optimaal voor op het wereldje van beleggingen en biedt je informatie die je anders uit ervaring zou moeten halen. Cursussen zijn er in allerlei vormen en maten, online en klassikaal. Kies een cursus uit die bij je past en doe er je voordeel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *