Wanneer je op je werk of privé te maken hebt met geld, wil je dit natuurlijk op een zo veilig mogelijke manier beheren en bewaren. Steeds meer mensen bewaren thuis hun geld, dit om de simpele reden dat de rente momenteel erg laag staat en wanneer je boven de €25,000 euro op de bank hebt staan je daarover nog eens vermogensrendementsheffing moet betalen. Hierdoor zal je gespaarde geld uiteindelijk zelfs langzaam slinken als je het gewoon op je bankrekening laat staat. Waar andere mensen de keuze maken om met hun geld te gaan beleggen, is dit natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Om deze en andere redenen bewaren veel mensen thuis contant geld, ondanks alle risico’s die ze lopen. Wanneer je er toch voor kiest om geld thuis te bewaren, hou dan altijd de twee volgende regels in je achterhoofd wanneer het om grote bedragen gaat:

1.Zorg voor goede sloten bij ramen en deuren, overal in het huis.
Wanneer je goede sloten in en rondom je huis hebt, sluit je de gelegenheids dieven al uit. Deze willen vaak snel binnen zijn en wanneer je goede sloten hebt zal dit niet zo snel open te krijgen zijn. Daarnaast geeft het ook een vertrouwd en veilig gevoel.
2.Houd altijd je mond over dat er geld bij je thuis ligt, ook tegen bekenden en familieleden.
Mensen praten vaak te veel over geld en andere waardevolle spullen. Je denkt dat je iedereen kunt vertrouwen, wat meestal ook wel zo is, maar je buurvrouw hoeft het maar net tegen de verkeerde persoon te vertellen en ze roven zo heel je huis leeg. Vertel het daaorm echt tegen zo min mogelijk mensen, hoe minder mensen het weten, hoe minder risico jij zelf loopt!
Bedrijven en mensen die dagelijks met geld werken

Veel bedrijven maken voor de veiligheid gebruik van een afstortkluis, kijk eens voor voorbeelden op kluis-kopen.nl/afstortkluis. Dit is een kluis waar werknemers geld in kunnen stoppen, maar er niet uit kunnen halen. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor kassa’s bij winkels, horeca, tankstations, op die manier zorg je ervoor dat er niet onnodig veel geld in de kassa’s zit en er zo min mogeijk te stelen of beroven valt. Voor een extra veiligheid kun je de meeste afstortkluizen verankeren aan de grond, zodat ze niet de hele kluis kunnen meenemen. Daarnast zit er vaak ook een tijdslot op, hierdoor kan er bij een overval geen geld worden gegeven uit de kluis, alleen uit de kassalade, tenzij ze voor een langere periode blijven wachten.

Wat ook steeds vaker gebeurt is dat er een soort afleidingskluis is. Hier stop je dan een klein bedrag in en eventueel wat (neppe) papieren zodat wanneer er wat gebeurt je deze kluis open kunt maken en het mee kunt geven aan de dieven. Hierdoor kun je jezelf en je eventuele werknemers beschermen. Dit kun je natuurlijk ook voor privézaken gebruiken en is niet alleen op de werkvloer bruikbaar.

Kijk altijd goed uit met cash geld bewaren, de meeste verzekeringen keren maar een klein bedrag uit wanneer het wordt gestolen. Hetzelfde geldt voor een brand, wanneer je huis afbrand en daar ligt ook je geld, dan ben je dit in de meeste gevallen helaas gewoon kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *