Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een creditcard. Een creditcard is namelijk erg handig, je kan er op steeds meer plekken mee betalen. Vooral in het buitenland is het gebruik van een creditcard erg gebruikelijk en veilig. Dit komt doordat er vaak een aankoop verzekering bij aangesloten zit. Hiermee voorkom je oplichting en fraude. Wanneer je een betaling doet met een creditcard wordt het bedrag een poos gereserveerd. Wanneer er iets mis blijkt te zijn of zelfs oplichting kun je eenvoudig en snel je geld terug krijgen. In het buitenland weet je natuurlijk minder goed hoe alles werkt, daarom is het gebruik van een creditcard erg veilig en handig in het buitenland.

Niet alleen in het buitenland is het het hebben van een creditcard handig, maar ook voor (grote) uitgaves in Nederland. Wanneer je namelijk iets koopt met je creditcard wordt dit bij de meeste creditcard maatschappijen de producten tot 180 dagen verzekerd en heb je ook een verzend- en ontvangst verzekering. Mocht er bijvoorbeeld een pakket onderweg kwijtraken of niet bij jou worden afgeleverd, dan krijg je het geld gewoon terug gestort.

Kan ik een creditcard aanvragen met een (negatieve) BKR-registratie?

Veel mensen maken gebruik van een creditcard, maar als je een negatieve BKR-registratie hebt en ook een creditcard zou willen aanschaffen, dan kan dit nog wel eens lastig worden. maar gelukkig betekent dit niet dat je helemaal geen creditcard meer kunt aanschaffen. Er is namelijk een soort creditcard waarbij helemaal geel rekening wordt gehouden met een BKR-registratie. Dit zijn de zogenaamde prepaid creditcards. Wanneer je een prepaid creditcard aanvraagt hoeft de creditcard maatschappij helemaal geen kredietcheck of andere check te doen. Wat je financiële situatie ook is, voor een prepaid creditcard hoef je dus geen check te ondergaan. De rede hiervoor is is dat de prepaid creditcard eigenlijk een debet card is. Het is eigenlijk te vergelijken met een bankrekening. Je stort zelf geld op de creditcard en hiermee kun je dan betalen. Voor de prepaid creditcard gelden dezelfde voordelen als voor een normale creditcard, alleen kun je niet eindeloos betalen. Wanneer je saldo te laag is kun je er niet meer mee betalen en zul je weer geld naar de prepaid creditcard moeten storten. Het fijne is natuurlijk dat je wel gewoon in het buitenland kunt betalen, wat met lang niet alle bankpassen kan.

Voordelen prepaid creditcard

Er is een groot verschil tussen een prepaid creditcard en een normale creditcard en dat is dat je een prepaid creditcard van te voren moet opladen. Dit wil zeggen dat je er van te voren geld op stort en dat maximaal kan uitgeven. Dit is natuurlijk niet het geval bij een normale credicard, hier hoef je geen geld vooraf op te storten en hoef je je dus ook niet druk te maken of er wel of niet genoeg saldo op je kaart staat.

 • 1.Overal betalen in het buitenland, denk aan hotels, etentjes, winkelen en boodschappen.
 • 2.Wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel, maar ook online in webshops.
 • 3.Geen onnodige hoge schulden, maar precies weten wat je uitgeeft en niet meer.
 • 4.Je weet iedere maand precies wat je uit gaat geven, geen onnodige verrassingen achteraf.
 • 5.Geen BKR registratie of check, voor meer informative klik dan hier.
 • 6.Over het gestorte bedrag ontvang je vaak rente.

Voordelen creditcard

 • 1.Niet vooraf geld storten, maar altijd en overal kunnen betalen zonder over je saldo na te denken.
 • 2.Overal betalen in het buitenland, denk aan hotels, etentjes, winkelen en boodschappen.
 • 3.Wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel, maar ook online in webshops.
 • 4.Werknemers zijn vaak erg alert op fraude en oplichting

Nadelen creditcard

 • 1.Wanneer je het niet goed bijhoudt heb je geen goed overzicht van wat je maandelijks allemaal uitgeeft en zo kan de rekening een stuk hoger uitvallen. Waardoor mensen in de problemen kunnen raken.
 • 2.Wanneer je niet optijd terug betaald moet je rente betalen over het resterende bedrag.
 • 3.Wannneer iemand je creditcard steelt heb je niet altijd je pincode nodig. Let hier dus goed op en ben alert als er verdachte bedragen op je creditcard rekening staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *