Sommige mensen betalen hun schulden niet af. Dat is vervelend voor de schuldeisers die al lang op hun geld zitten te wachten. Zij kunnen dan de hulp van een incassobureau inschakelen. Tegen een vergoeding zorgen zij ervoor dat jij je geld krijg. Dat kan verschillen van salaris tot huur. Een incassobureau zorgt dat jij je geld uiteindelijk krijgt. Elk incassobureau verschilt van elkaar. Zo kun je dus verschillende offertes aanvragen om het geschikte incassobureau te vinden.

Werking incassobureau

Er zijn veel mensen die hun schulden niet of niet kunnen afbetalen. Als dat zo is dan kunnen schuldeisers dus het incassobureau in Den Bosch inschakelen. Alles gebeurt dus in opdracht van de schuldeiser. Vervolgens gaat het incassobureau dan de schulden bij de desbetreffende persoon. Ook al het contact wat de schuldeiser met die persoon heeft gaat via het incassobureau.

Wie kunnen ze inschakelen?

De schuldeiser schakelt dus het incassobureau in om de schulden te innen. Soms lukt het niet alleen met het incassobureau en moeten er andere hulptroepen worden ingeschakeld. Voorbeelden daarvan zijn de deurwaarder en rechter. Dat zijn mensen met een wettelijke status. Een deurwaarder zorgt ervoor dat er beslag wordt gelegd op inboedel, loon of andere investeringen. Mocht het om een huurachterstand gaan, dan kan de woning zelfs ontruimd worden. De gevolgen kunnen dus groot zijn.

Brief

Een van de eerste dingen die gebeuren als een incassobureau of deurwaarder wordt ingeschakeld is het ontvangen van een brief. Daar staat beschreven om wat voor schulden in welke periode het gaat. De brief kun je vergelijken met een loonvorderingsbrief. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk op die brief gaat reageren. Het kan zijn dat de rekening al betaald is of niks te maken heeft met de schuldeiser. Omdat er vaak een datum bij staat moet je dit zo snel mogelijk doen.

Kosten

Aan het proces met een incassobureau zitten ook veel kosten aan verbonden. Zo komen de incassokosten bovenop de schulden. Daarnaast komen er bij het gebruik van een deurwaarder nog meer kosten bij. Omdat er misschien wel een verhuiswagen aan te pas moet komen. Zorg er dus voor dat je je schulden op tijd aflost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *