Veel mensen die wat geld hebben gespaard, vragen zich af of ze dit misschien niet beter kunnen investeren. Tenslotte heeft het met de huidige zeer lage rente weinig zin het op een spaarrekening te zetten, en met beleggen heeft u wellicht nog de kans het door u geïnvesteerde bedrag te vergroten.

Maar waar gaat u beginnen?

Wanneer u gaat beleggen, dient u uzelf ten eerste de vraag te stellen, hoeveel risico u wilt lopen. Want tenslotte bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst, en is de ene investering risicovoller dan de andere.

Wilt u wel beleggen, maar een minder groot risico lopen, en bent u er niet zeker van wat voor u de beste optie is, dan is er de mogelijkheid via uw bank te beleggen. In overleg met uw adviseur wordt dan een portefeuille opgesteld, en de bank draagt hier zorg voor. Dit is fijn als u wel wilt beleggen, maar minder risico wilt lopen, en u niet al teveel wilt hoeven verdiepen in het onderwerp.
Kiest u ervoor om op eigen houtje te gaan beleggen, dan is het wellicht wijs hiervoor een beleggingscursus te volgen. Tenslotte dient u voor alles wat u onderneemt tenminste basiskennis paraat te hebben.

Het belangrijkste is dat u zich verdiept in het product waar u in wilt beleggen. Zijn dit aandelen of obligaties, grondstoffen of bijvoorbeeld vastgoed?

Maak van tevoren een zorgvuldige afweging hoe hoog het bedrag is wat u wilt gaan beleggen. En vooral vanwege het risico wat u loopt, is het belangrijk dat u niet uw volledige spaargeld inzet!
Wellicht is het ook verstandig te kijken of u online kunt beleggen met ‘nepgeld’. Dan kunt u zien of beleggen u ligt, maar loopt u op dat moment geen risico.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *