Een nieuwbouwwoning. Een grote beslissing waarbij je het liefst geen fouten maakt. Om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk gaat is het zaak om veel te lezen, overleggen en je te verdiepen in de verschillende woningen, contracten en alle financiële termen die erbij komen kijken. Hieronder lees je meerdere tips die je toe kunt passen bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Aandachtspunten voor jouw nieuwbouwwoning

  • De eerste regel die belangrijk is om te onthouden is om nooit je handtekening ergens te zetten voordat je tot in de details weet waar je voor tekent en dat je zeker bent van je zaak. Achteraf je handtekening weghalen wordt lastig.
  • Wanneer de woning nog moet worden gebouwd is het verstandig om de meerwerklijst goed door te nemen en te kijken of hier zaken tussen staan die aansluiten bij jouw wensen. Bepaal hiervoor wel eerst waar je woning volgens jou aan moet voldoen. Vraag naar de meerwerklijst vóórdat je de koopovereenkomst tekent, omdat je dan nog de mogelijkheid hebt om te onderhandelen. Maak je gebruik van meerwerk? Vergeet dan later niet te controleren of alle zaken uiteindelijk wel daadwerkelijk zijn uitgevoerd.
  • Is de aannemer van plan om bepaalde zaken te bouwen die voor jou niet interessant zijn? Dan kun je hierover onderhandelen om ze eruit te laten. Er wordt dan gesproken van minderwerk en wellicht kan het zijn dat je een korting krijgt van de aannemer.
  • Breng allereerst de gehele financiële situatie voor jezelf zo goed mogelijk in kaart. Hierna bespreek je deze nog met een financieel adviseur. Door dit eerst zelf uit te zoeken ben je beter in staat om alles te volgen wat de adviseur jou vertelt.
  • Vergeet niet te onderhandelen tijdens de hele fase van het zoeken naar een nieuwbouwwoning. Nooit geschoten is altijd misgeschoten en wanneer je een klein percentage bij verschillende zaken van de prijs af kunt halen is dit in absolute getallen al snel een groot bedrag. Onderhandelen kan ook in de vorm van extra voorzieningen, zoals bijvoorbeeld die keuken die er niet standaard bijgeleverd komt, maar waar jij al wel een lange tijd naar op zoek bent geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *