Verhuizen kost behalve veel tijd en de nodige stress ook gewoon geld natuurlijk. Of je nu zelf verhuist of het uitbesteedt aan een verhuisbedrijf het blijft een dure aangelegenheid. Laten we eens kijken naar de kosten van een verhuizing.

Zelf verhuizen

Verhuizen is natuurlijk prima zelf te doen, helemaal een kleinere verhuizing. Maar ook voor een kleine verhuizing is al snel het e.e.a. nodig. Laten we eens kijken wat een kleine verhuizing (8m3) kost.

  • Verhuiswagen – 125 euro voor een dag
  • Verhuisdozen – 45 euro
  • Dekens en rolplanken – 25 euro
  • Sjouwers eten & drinken – 75 euro
  • Lift (eventueel) – vanaf 100 euro

Bij zelf verhuizen ben je zelf een dagje zoet met demonteren, sjouwen en vervoeren. Bij schade ben je niet verzekerd.

Verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf is altijd duurder dan zelf verhuizen. De vraag is natuurlijk wat je ervoor over hebt om niet zelf te hoeven sjouwen.

Een verhuisbedrijf begint bij zo’n 500 euro. De kleine verhuizing die we hier als voorbeeld nemen kost dat ongeveer. Weet dat je dan van alles af bent en je ook nog eens verzekerd bent tegen schade.

Een vuistregel om de kosten van een verhuisbedrijf te bepalen is om te kijken naar het aantal verhuizers en hoeveel transport er nodig is. Bijna 50% van de kosten gaan in het transport zitten! Een grotere verhuizing – zeg 30m3 – zal met 3 of verhuizers al snel richting de 2000 euro gaan.

Kiezen

De keuze om zelf te verhuizen of om het uit te besteden hangt vooral af van geld. Maar vergis je niet in de tijd die een verhuizing kost. Een dagje sjouwen met vrienden is zo erg nog niet maar het demontoren en inpakken van alles blijft een crime. Je kunt een verhuisbedrijf ook voor delen inzetten, bijvoorbeeld alleen het sjouwen en vervoeren. Vergelijk voordat je gaat verhuizen altijd enkele verhuisbedrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *