Uit onderzoek blijkt dat veel ZZP’ers hun facturen graag sneller betaald willen zien. Ook wil een groot aantal ZZP’ers het risico afdekken dat een van hun opdrachtgevers failliet gaat. Allemaal zorgen die zeer begrijpelijk zijn. Immers kan het als ZZP’er aardig wat moeite kosten om überhaupt het hoofd boven water houden, aangezien je afhankelijk bent van het betaalgedrag van jouw klant, iets dat om verschillende redenen lang kan duren.

Wanneer je als ZZP’er gebruik maakt van de dienstverlening van een factoringmaatschappij wordt je factuur op dezelfde dag dat je deze factureert gelijk uitbetaald. Wanneer je kiest voor een bedrijf als O2 Factoring dan regelt het jouw gehele debiteurenfinanciering. Dat betekent dat je nooit meer achter een betaling aan hoeft te gaan. En wanneer een opdrachtgever over de kop gaat, dan worden de kosten betaald door het factoringbedrijf, aangezien jij al jouw factuur uitbetaald hebt gekregen.

Een factoring dienst kun je dus beschouwen als een soort van verzekering, waarbij alle belangrijke financiële risico’s rondom het debiteurenbeheer worden weggenomen. In dit artikel benoemen we de 5 belangrijkste voordelen die factoring ZZP’ers kan bieden.

Je facturen worden direct uitbetaald

Zoals gezegd worden facturen na goedkeuring van de factuur binnen 24 uur uitbetaald, waarbij het niet uitmaakt welke betalingstermijnen je debiteuren hanteren. Hiermee verbeter je meteen de cashflow van jouw ZZP onderneming.

Stel dat je voor een kredietwaardige opdrachtgever werkt, maar geen 45 dagen kunt wachten totdat je betaald krijgt vanwege het feit dat je een periode zonder werk hebt gezeten. Dan kun je jouw opdrachtgever aanmelden bij O2 Factoring en direct de factuur uploaden via de site, om deze vervolgens binnen dezelfde dag uitbetaald te krijgen. Hierbij betaal je enkel de kosten per factuur, waarbij je steeds een factorfee betaald van slechts 2 tot 5 procent van de totale factuur.

Je gehele debiteurenbeheer wordt uitbesteed

Je kunt als ZZP’er ook ervoor kiezen om voor de facturen die je instuurt het gehele debiteurenbeheer uit te laten voeren door een factoringbedrijf. Op die manier hoef je dus zelf geen tijd en energie kwijt te zijn aan slecht betalende debiteuren.

Geen faillissementsrisico

Naast dat je factuur direct wordt uitbetaald bieden bedrijven als O2 Factoring tegelijkertijd een verzekering van jouw factuur. Iedere factuur die zij factoren is namelijk verzekerd tegen het risico dat jouw klanten failliet gaat. Hiermee creëer je voor jezelf rust wanneer je zaken doet met nieuwe debiteuren.

Geen minimale omzeteisen

Factoringmaatschappijen als O2 Factoring stellen geen verplichtingen, zoals het bijvoorbeeld bij hen moeten onderbrengen van de gehele omzet of het insturen van een minimum aantal facturen. O2 Factoring brengt alleen kosten in rekening op het moment dat je een factuur instuurt.

Je zit nergens aan vast

Bij O2 Factoring kun je zelf bepalen welke facturen je direct wilt laten uitbetalen. Neem eens een kijkje op www.o2factoring.nl en probeer hun flexibele dienstverlening eens uit met het insturen van één factuur. Zij passen hun product aan op jouw wensen, of je nu één factuur wilt indienen, je gehele omzet of alles wat daartussenin zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *