Ga je binnenkort beginnen met je eigen bedrijf, of ben je al begonnen? Je moet dan waarschijnlijk belangrijke keuzes maken over je boekhouding. Wil je zelf je administratie bijhouden, of wil je gebruik maken van een boekhouder of administratiekantoor? Eén ding is in elk geval duidelijk: de tijd dat je nog met een schoenendoos met bonnen naar je administratiekantoor kon stappen is voorbij. Althans, dat zou een behoorlijk dure manier van boekhouden worden. Een goede keuze is tegenwoordig om een abonnement te nemen op een online boekhoudprogramma. Er zijn allerlei keuzes over de omvang van een dergelijk pakket. Zo kun je precies kiezen wat bij jouw bedrijfsvoering past. Heb je veel verkoopfacturen en weinig inkoopfacturen? Komen er veel kleine bedragen op je zakelijke bankrekening binnen? Of is je bank te koppelen met een paar boekhoudpakketten? Dit soort informatie neem je natuurlijk mee als je een keuze maakt voor een online boekhoudprogramma.

Online boekhoudprogramma: overal beschikbaar

Een groot voordeel van een online boekhoudpakket is dat je overal waar je een laptop en wifi hebt, je administratie kan invoeren. Je gegevens worden online bewaard, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het verkeerde bestand gebruikt. Je hoeft je er ook geen zorgen over te maken dat je computer crasht en dat je daardoor al je gegevens kwijt bent. Een online boekhoudprogramma is dus heel veilig voor je gegevens, en heel praktisch voor jezelf. Bovendien kun je ervoor zorgen dat je boekhouder of administrateur ook bij deze gegevens kan. Zo kan hij of zij je werk controleren en je een gepast advies geven.

Machtigen van je administratiekantoor

Het is een kip of ei-verhaal: kies je je boekhoudpakket op basis van wat je administratiekantoor gebruikt, of kies je je administratiekantoor op basis van je eigen pakket? Het is hoe dan ook handig dat jouw boekhouder of administratiekantoor kan werken met het boekhoudprogramma dat jij gebruikt. Dus als je een keuze moet maken voor welk online boekhoudprogramma het meest geschikt voor je is, neem je ook de factor “boekhouder” mee. Sommige administratiekantoren werken maar met één of twee boekhoudpakketten. En soms beschikken ze over systemen die de informatie van de verschillende online boekhoudpakketten met een druk op de knop kunnen importeren. Ben je zelf klaar met inboeken? Dan machtig je je administratiekantoor om de controlewerkzaamheden te beginnen.

Zakelijke rekening openen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *