Zit u in financiële problemen, of heeft u moeite om iedere maand rond te komen? Dan is een financial coach of budgetcoach wellicht een idee voor u.
Deze zal samen met u uw financiën doornemen, bekijken waar de knelpunten zitten, welke vaste lasten u betaalt die wellicht niet nodig zijn, en u helpen uw zaken op orde te krijgen.

Hoe gaat een financieel coach te werk?

Een financieel coach werkt op maandbasis. Tenslotte heeft u inkomsten en uitgaves die maandelijks terugkeren. Door middel van een intakegesprek, wordt het voor de coach duidelijk wat het probleem is, en aan de hand hiervan zal hij of zij een maandoverzicht maken, en de problemen lokaliseren. In overleg wordt dan een afspraak gemaakt hoe de zaken aangepakt gaan worden, om het probleem op te lossen. Wellicht helpt het al om uw abonnement op dat ene tijdschrift op te zeggen, of om uw dure sportschoolabonnement om te zetten naar een die goedkoper is.

Voor- en nadelen

Het voordeel van een dergelijke werkwijze is, dat u een hoop zorgen uit handen genomen worden. U weet weer waar u op financieel gebied aan toe bent, en wat u moet doen om uw bankrekening weer in de plus te krijgen. De financieel coach geeft u een eerlijk en objectief beeld.

Nadelen zijn, dat de financieel coach eerlijk zal zijn naar u toe, en u misschien dingen te horen krijgt die u niet wilt horen. Zoals dat u zult moeten stoppen met bepaalde dingen te kopen, wellicht voor een verzameling, of dat er geen vakantie geboekt kan worden. Echter, een echt nadeel kunt u dit niet noemen. De financieel coach is er tenslotte om u van dienst te zijn. U heeft deze persoon ingeschakeld om u onomwonden mee te delen hoe het ervoor staat. Heeft u deze stap genomen, dan bent u al eerlijk naar uzelf geweest, en ziet u zelf ook al in dat het op de huidige manier niet door kan gaan.

Een echt nadeel is de tarieven die sommige coaches hanteren. Bij de een kunt u gratis terecht voor een intakegesprek, een andere coach zal wellicht hieraan al kosten verbinden. Sommigen hanteren een vast tarief, en andere werken weer op een no-cure-no-pay basis. Het nadeel is de onderlinge verschillen. Gelukkig is daar het internet om u bij te staan in het maken van uw keuze voor de juiste financieel coach voor u.

Bent u op zoek naar een financieel coach, neem dan eens een kijkje bij mijn coaching tips. Wellicht staat daar de juiste coach voor u bij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *